top of page

Sevimli bir oyuncağın önemi


Doğdukları andan itibaren birçok çocuk, ayrılmayacakları favori bir kucaklaşmaya sahip olmuştur. Bu genellikle doldurulmuş bir hayvandır, ancak bir bez, battaniye veya başka bir oyuncak da olabilir. Bir ebeveyn olarak, örneğin aynı kucaklamayı beşiğe yerleştirmek gibi, çocuğunuzu belirli bir oyuncağa yönlendirebilirsiniz. Ancak çocuğunuz 7 aylık işarete ulaştığında, bağlanacağı en sevdiği oyuncağı kendi seçecektir. Sarılmanın sadece bir oyuncak arkadaş olmadığı, aynı zamanda çocuğun sosyal ve duygusal gelişimini de teşvik ettiği anlaşıldı.

Emniyet ve güvenlik Sevimli bir oyuncak çocuğunuza güvenlik hissi verecektir. Ebeveynler etrafta olmadığında, küçüklerin sevimli oyuncaklarını çabucak el yordamıyla aradıklarını görürsünüz. Oyuncağı anne babalarının yedeği olarak görürler çünkü o her zaman oradadır. Diğer gergin durumlarda, sevimli bir oyuncak da koruma sağlayabilir. Örneğin, karanlıkta uyumaktan korkan bir sürü çocuk var. Sevimli oyuncakla yuva kurabilirlerse, geceyi atlatmalarına tam anlamıyla yardımcı olabilir. Bağımsızlık Sevimli bir oyuncak, bağımsız olmaya büyük katkı sağlayabilir. Bu aynı zamanda sevimli oyuncağın sunduğu güvenlik duygusuyla da ilgilidir. Bir çocuk, genellikle henüz geliştirmediği özellikler olan sevimli oyuncağına belirli özellikler atfeder. Bir çocuğun gözünde, sevimli oyuncak çok cesurdur, bu da sınırları keşfetmeye yardımcı olur. Örneğin, kaydıraktan tek başına inmek oldukça heyecan verici olabilir. Ama sevimli oyuncaklarıyla birlikte ya da sevimli oyuncak önce giderse o kadar da korkutucu değil.

Duygularla başa çıkmak Sevdiği bir sevimli oyuncak, çocuğunuzun en iyi arkadaşı olabilir. Çocuğunuz incindiğinde veya acı çektiğinde ilk istediği şeyin sevimli oyuncağı olmasına şaşmamalı. Sonuçta, sevimli oyuncak rahatlık sunuyor. Çocuklar hayal güçlerini geliştirdikten sonra, sevimli bir oyuncak da genellikle kendi rol yapma sahnelerinde başrol oyuncusu olarak hareket eder. Sevimli oyuncak masada yemek yer, yatar ya da teselli etmeye çalışırlar. Bu, sosyal ve duygusal gelişim için önemli bir araçtır.




10 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page