top of page

Hamileyim, nelere dikkat etmeliyim?

Muhtemelen aşırıya kaçmış olsanız bile, zaman zaman biraz güvensiz hissedebilirsiniz. Örneğin, yemeniz ve yememeniz gereken yiyecekler hakkında. Baumkids'in ofisi genç annelerle dolu, bu yüzden sizinle ipuçlarımızı ve deneyimlerimizi paylaşmak istiyoruz. Deneyimlerimizden, hamileliğiniz sırasında hangi gıdaların sizin için iyi olduğunu ve hangilerinden bir süre kaçınmanın daha iyi olduğunu bir araya getirdik.



Meyve ve Sebze

Hamileyken, vücudunuza ekstra iyi bakmak istersiniz. Sonuçta, onu kendi küçük mucizenizle paylaşıyorsunuz. Bir şeyi açıklığa kavuşturalım: Vitamin açısından zengin ve bol miktarda taze ürün içeren çeşitli bir diyet, hayatınızın her günü için en iyi seçimdir. Ancak hamileliğinizin dokuz ayı boyunca sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Özellikle brokoli ve lahana gibi yeşil sebzeler hamileyken yemek için harikadır. Diğer sebzelerle karşılaştırıldığında folik asit ve demir açısından çok yüksektir. Bunlar şimdi sizin için gerçekten iyi olan mineraller. Sebzelere ek olarak, her gün iki porsiyon meyve yemeyi unutmayın.


Balık Balık sever misin? Bu iyi bir şey! Somon ve sardalya gibi yağlı balıkları haftada 1-2 kez yemek tavsiye edilir. Balıkları baştan sona ısıttığınızdan emin olun. Hamileliğiniz sırasında çiğ ve tütsülenmiş balıklar, kabuklu deniz ürünleri ve kabuklulardan kaçınmak daha iyidir. Bu gıdalar, doğmamış çocuğunuz için zararlı olabilecek Listeria bakterilerini içerebilir. Hamile kadınların taze ve konserve ton balığı tüketmemeleri tavsiye edilir.

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commenti


bottom of page