top of page

Çocuklar için etkinlik

Ekransız Etkinlik Artık çocuklarımızla çokça evde kaldığımıza göre, onlara biraz eğlence sunmak istiyoruz. Belki şimdi onlara daha fazla ekran başında vakit geçirmelerine izin veriyorsunuz, ama bu blogda size ekran içermeyen bazı eğlenceli aktiviteler için bazı öneriler de veriyoruz.


1. Tahmin etme çantası Bir çanta alın ve çocuğunuzla birlikte farklı şekil ve yapılara sahip birkaç eşya toplayın. Bu bir kaşık, bir parça sabun, bir yapboz parçası veya bir oyuncak araba olabilir. Tüm eşyaları çocuğunuza gösterin ve çantaya koyun. Gözleriniz kapalıyken çocuğunuzun çantayı dikkatlice el yordamıyla incelemesine izin verin. Bir nesneyi yakaladıklarında, ellerinde ne olduğunu hissetmeli ve tahmin etmelidirler. Çantanın içinde ne olduğunu bilseler de çocukların göremedikleri şeylere dokunmaları oldukça heyecan verici olabilir. Bol eğlence garantili!

2. Sesli kitap Belki bir çizgi filmden daha büyüleyici: bir sesli kitap. Çocuğunuz dikkatini daha uzun süre tutabilecek kadar büyüdüğünde, sesli kitaplar onu eğlendirmek için mükemmeldir. Saniyeler içinde çocuklar bir hikayeye kapılırlar. Ve bu, başka şeyler yapmak için ellerinizi serbest bırakmanıza izin verir. Ayrıca çocukları hikayeye aktif olarak katılmaya teşvik eden sesli kitaplar da vardır. Ancak bazen çocuklar kendi başlarına sessizce oynarken arka planda sesli kitap dinlemeyi severler. 3. Rol yapma Bir rol yapma senaryosu oluşturun. Çocuklar genellikle kendilerini eğlendirme konusunda çok yeteneklidirler, ancak anne veya babalarının katılmasına bayılırlar. Erkek ve kız kardeşler birlikte oynamayı seviyorlarsa, güçlerini birleştirebilir ve kendi oyuncu kadrosunu oluşturabilirler. Bazen ihtiyaçları olan tek şey, uygun bir senaryo için sizin katkınızdır ve daha sonra bolca hayal gücü ile rol oynamayı sürdürürler.

4. Pişirme Çoğu çocuk, yemeğin hazırlanmasına dahil olduklarında daha iyi yiyicilerdir. Çocuğunuz yeterince büyüdüğünde, size mutfak eşyaları vererek veya yumuşak sebzeler keserek size yardımcı olmasına izin verin. Onlara kullandığınız tüm malzemeleri ve yemeği daha lezzetli hale getirmek için ne yaptığınızı anlatın - örneğin otlar ekleyerek. Bu da çok eğitici! Çocuğunuz biraz fazla küçük mü, bırakın kendi ahşap oyuncak mutfağında size 'yardım etsin'. Yaptığınız her şeyi gözlemlediklerini ve taklit ettiklerini göreceksiniz. 5. Engel koşusu Evinizde veya bahçenizde bir engel oluşturun ve çocukların parkuru yarışmasına izin verin. Örneğin, üzerinden atlamaları için zemine minderler, dengelerini test etmek için bahçede bir raf ve bir yaz saldırısıyla meydan okunması gereken bir kanepe dağıtarak bir engel koşusu yapın. Zorluk seviyesini artırmak için ekstra görevler oluşturun. Örneğin, bir bardak suyu dökmeden odanın veya bahçenin diğer tarafına götürün veya üç kez zıplayabilecekleri kadar yükseğe zıplasınlar. Bir bonus, aynı anda hem oynuyorlar hem de günlük fiziksel egzersizlerini yapıyorlar!


5 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page